Nevestin šopek

 

Izvor Bambino.si, link: bambino.si/nevestin_sopek

 

Poroke si skoraj ne moremo predstavljati brez cvetja. Poročni šopek je nevestin najpomembnejši dodatek na poroki in najpomembnejši šopek v njenem življenju. Tako kot ona, bo tudi šopek v središču pozornosti, zato si mora nevesta vzeti čas za razmislek, kakšen šopek želi. Da se boste lažje pogovarjali s cvetličarjem o vaših željah, poglejte različne oblike šopkov in med njimi izberite svojega.

poroke_sopek_2

Bidermajer

Droben šopek, v katerem so lahko različne vrste cvetja, čeprav je navadno sestavljen pretežno iz vrtnic. Cvetje, ki se v koncentričnih krogih širi navzven, je pritrjeno v plastično držalo z napojeno vodo, ki ohranja cvetje sveže skozi cel dan. Taki šopki so primerni za neveste z drobnimi postavami in preprostimi oblekami.

 

Okrogel šopek

S satenastim trakom je v šopek povezano raznovrstno cvetje, enega barvnega odtenka. Velikost je odvisna od število cvetov, zato je primeren za vse postave in stile oblek. Takšni šopki so zelo praktični in se lepo nosijo. Enak manjši šopek je lahko namenjen tudi namizni dekoraciji.

poroke_sopek_1

Padajoči šopek

Šopek je sestavljen iz raznovrstnega cvetja v enakem barvnem odtenku. Z različno obliko in dolžino pecljev dobimo šopek, ki spominja na slap. Taka oblika je najprimernejša za ozke obleke ali višje postave. Nosimo ga nekoliko bolj pazljivo, saj je cvetje lahko zatakne ob obleko. Ni primeren za drobne, majhne postave.

 

Šopek kot žezlo

Posebnost takega šopka je v nošenju, saj sta njegova oblika in izdelava preprosti. Dolgopecljato cvetje (vrtnice, kale, ...) je rahlo povezano s trakom. Tak šopek počiva na nevestinih rokah. Primeren je za prečiščeni, minimalistični stil oblek, poda se vsaki postavi.

 

poroke_sopek_3

Šopek kot krogla

Do 20 cm (premer) krogla iz raznovrstnega ali istovrstnega cvetja je najboljša možnost za neveste, ki želijo imeti proste roke in želijo biti drugačne. Ker je cvetje napojeno z vodo, lahko uporabimo tudi cvetje, ki potrebuje več vode.

 

Sestavljen šopek

Večji cvetovi (amarilis, vrtnice, lilije, ...) so tesno povezani v šopek, ki je obdan z zelenjem tako, da je cel šopek videti kot velik cvet. S takim šopkom lagko izrazite svojo individualnost zaradi raznovrstnega cvetja, ki ga lahko vpletete v takšen šopek.


POZOR! Vsi cvetlični aranžmaji: poročni šopek, naprsni šopki, okrasitev cerkve in prostorA za slavje morajo izražati slog poroke in biti vsak posebej paša za oči, skupaj pa sestavljati celoto.


Cvetlične namizne dekoracije, naprsni šopki in vsi ostali cvetlični aranžmaji ustvarijo vzdušje posebnega dogodka. Cvetje je tisto, ki bo zapolnilo morebitno praznino kakšnega kota, polepšalo prostor in ustvarilo tisto posebno ozračje.

poroke_sopek_4

 

Tekst Bambino.si, 15.04.2008

 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran