Domov Nasveti za mladoporočence

Vprašanja, ki se najpogosteje postavljajo mladoporočencem

 

Izvor Bambino.si, Link: bambino.si/denar_kot_darilo

Denar kot darilo?

Navadno svate veselje pričaka v poštnem nabiralniku. Prejeli so vabilo na poroko. Najprej pomislijo na veselje, kmalu pa se jim misli usmerijo v skrb: »Kaj bomo dali za darilo?« To je najpogostejše vprašanje povabljencev, saj se obremenjujejo z vrednostjo, primernostjo in namenom samega darila. Dilema nastane tudi v podvajanju daril. Tega si res ne želi noben svat, še manj pa mladoporočenca. Le kdo potrebuje 3 kavne mlinčke, 2 mikrovalovni pečici, ... Temu se sicer da izogniti s knjigo želja mladoporočencev, ki jo lahko odpreta v malce večji trgovini, vendar ....

Glede daril velja dvakrat premisliti. V dilemo bosta padla tudi vidva, ko hodita po trgovini in izbirata svari, ki jih potrebujeta. Želita si seveda najboljše, vendar najboljše je tudi najdražje! Spet sta v dilemi: »Ali lahko od svatov pričakujeva tako draga darila?« Pa sta spet na začetku, razmišljata ali obstaja še kakšna možnost.


Včasih je veljalo, da denar ni darilo, mnogi se tega držijo še danes. Časi so se vedno spreminjali in se bodo tudi v bodoče. Danes lahko brez zadržkov rečeta, da si za darilo želita denar. Le z njim si bosta lahko kupila tisto, kar si resnično želita.
Seveda zadnjo presojo o izboru daril vajina, vendar vedita, da denar kot darilo ni več tabu. Je darilo!

 

Kako zahtevati denar namesto darila?


Nekateri gostje ne bodo razumeli vaše zahteve, da namesto darila v ovojnico položijo denar. Seveda, od njih ne morete in ne smete zahtevati, da vam podarijo denar, saj boste v njihovih očeh izpadli prezahtevno in priskutno. Edino kar lahko je, da svojim prijateljem in sorodnikom poveste, kaj vam bi najbolj odgovarjalo. Na ta način bodo sorodniki poskrbeli, da bodo svatom objasnili, da varčujete denar za stanovanje, avto, ... Svatje se bodo na ta način sami odločili, katero darilo je za njih primernejše. Če sprejmejo vaš namig -odlično-, če ne sprejmite darilo in se vljudno zahvalite.

Nasveti za vabilo:

Z darili si ne delajte skrbi, ker to v ljubezni pomembno ni,

ce pa drugace mislite vi, naj raje kak eurček

v kuverti zašumi.

 

Ob taki priložnosti se svatje pogosto sprašujejo kaj podariti mladoporocencema.

Svatov ne želiva obremenjevati s prakticnimi darili,

vesela pa bova vsakega prispevka za najino porocno potovanje.

 

Kako svatom sporočiti, da na poroko ne pripeljejo otrok?


Edino kar lahko storite je, da na vabila ne napišete imena otrok, vendar se bodo med svati vseeno znašli tudi otroci.
Iz vaše strani bi bilo vljudno, da pripravite mizo za otroke opremljeno z barvicami, slikanicami in sladkarijami. Priporočljivo je na poroko povabiti animatorja, ki se bo ukvarjal z otroci.
Nekatere neveste na vabila napišejo: Samo za odrasle, vendar se med svati še vedno pojavijo otroci, ker njihovi starši mislijo, da so na poroko povabljeni v »paketu«.

 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran