Domov Nasveti za mladoporočence

Načrtujta nepozabno poroko


Pravljičnih sedem za pravljično poroko

Mnogo deklic že od otroštva sanja o svoji poroki, toda zdaj je napočil čas za tisto čisto pravo. Zaročena sta že nekaj časa, prav mesec maj pa odpira sezono najlepših porok. Če bosta svojo načrtovala sama, si preberita nekaj uporabnih nasvetov.

 

1. Kakšne so vajine želje in realne zmožnosti?

To je zadeva, pri kateri morata sodelovati oba in se pogovoriti o svojih željah, fantazijah, ... Želita veliko, tradicionalno poroko ali skromen obred v družinskem krogu? Se bosta poročila cerkveno ali »le« na matičnem uradu? Bi se poročila na prostem ali v dvorani? To bo vajin dan in pomembno je, da se oba strinjata s potekom stvari, seveda pa bodo najbrž potrebni tudi kompromisi.

In čeprav ljubezni prav nič ne druži z denarjem, si že takoj na začetku postavita vsaj okvirni proračun. Svoje želje skušajta čimbolj uskladiti s tem, kar si lahko privoščita. Morda lahko finančno pomaga tudi kdo od staršev? Najpomembnejše in najdražje stvari si zapišita, premislita tudi, čemu se lahko odpovesta. Ne pozabita stroškov skrbno beležiti in shranjevati računov.

 

2. Kje in kdaj se bosta zaobljubila drug drugemu?

Premislita o kraju in datumu poroke, ne pozabita preveriti datuma na matičnem in cerkvenem uradu in v gostišču, kjer bi imela pogostitev. Vsaj okvirno se za datum pozanimajta tudi pri tistih prijateljih in ljubljenih, ki jih najbolj želita na poroki, nikar pa ne pozabita tudi na poročno potovanje.

Izbira kraja poroke je danes praktično neomejena. Morda želita srednjeveško poroko na gradu, bolj uradno v hotelu ali sproščeno v naravi - kako unikatna in nevsakdanja bo vajina poroka, je povsem vajina odločitev.

 

3. Kdo vse bo na vajini poroki?

Glede na velikost poroke, ki jo želita, skupaj pripravita tudi seznam gostov. Vsak naj pove okvirno število ljudi, ki jih želi povabiti, nato pa se uskladita. Povabita tiste, ki jih na vajin najlepši dan želita imeti ob sebi. Ne pozabita, da večje število povabljenih pomeni večji strošek. Premislita tudi o darilcih, ki jih bosta poklonila svojim gostom kot zahvalo.

Izberita svoji poročni priči, ju seveda povprašajta, če se s tem strinjata, in ju seznanita s svojimi pričakovanji, premislita pa tudi o tem, kdo bo vodil vajin poročni obred, in preverita, če je na izbran datum dosegljiv.

 

4. Poroka v belem?

Izbira poročne obleke je ponavadi del procesa, ki se ga bodoča nevesta najbolj veseli. Prelistajte nekaj poročnih revij, preglejte internetne strani ali pa svojo idejo preprosto narišite. Danes ni več nujno, da boste nevesta v belem, na voljo imate mnogo različnih barv in modelov oblek. Dogovorite se tudi s frizerjem in kozmetičarko.

Izberite poročni ter frizerski in kozmetični salon in se pozanimajte, kako je s plačilom in kdaj je treba obleko rezervirati. Izbire obleke se lotite dovolj kmalu, saj jo bo po potrebi treba tudi popraviti... Ne pozabite seveda tudi na simbol zaobljube, vajina poročna prstana. V zlatarnah je na voljo pestra paleta izbire!

 

5. Darila, darila, ...

Danes so zelo popularni poročni seznami oziroma knjige daril, ki so odprti v trgovskih centrih in kjer povabljenci kupujejo darila, ki ste jih sami predlagali. Odprtje poročnega seznama je preprosta rešitev, ki prepreči zadrege in gostom olajša izbiro, je pa tudi zelo koristna zadeva, saj bosta tako za poročno darilo dobila tisto, kar zares potrebujeta!

 

6. Za nepozabno »ohcet«

Čaka vaju še poskušanje in izbira poročne torte, izbor jedilnikov in iskanje glasbenikov, ki vama bodo igrali na poroki. Upoštevajta vajin glasbeni okus, bodita pa uvidevna tudi do vajinih gostov. Lahko najameta tudi animatorja, ki bo skrbel za zabavo vseh povabljencev. Ne pozabita tudi na snemalca in fotografa, ki bosta ovekovečila ta nepozaben dan.

 

7. V svoji poroki uživajta!

Čeprav ne bo šlo vse po načrtu, je to dan, ko se skupaj z vama vajini sorodniki in prijatelji veselijo vajine ljubezni, zatorej skrbi na stran!

 

Uživajta v vajinem dnevu!

 

 

Ko ženin in nevesta prvič zaplešeta

Napočil je veliki dan. Dan, ko si bosta zaljubjenca z izmenjavo prstanov obljubila večno zvestobo. Po večih mesecih truda z organizacijo je le napočil dan D. Vse je urejeno do najmanjše podrobnosti in ta dan bi resnično moral potekati brezskrbno. Vse je kot iz škatlice, stvari gladko tečejo, svatje so več kot zadovoljni... vse do trenutka ko pride čas, da se s partnerjem prvič zavrtita po plesišču.

Se bosta znala samozavestno zavrteti in pokazati svatom še kaj več kot samo pozibavanje malo sem in malo tja. Torej ne pozabita na vajino plesno znanje; škoda bi bilo, da bi ves trud in energijo vložila v organizacijo popolnega poročnega dne, medtem pa bi pozabila na vajin ples. To je vendar najpomembnejša podrobnost. Prva stvar, ki jo bosta skupaj kot mož in žena predstavila drugim.

Če je vajino plesno znanje šibko ali pa ga želita le še izpopolniti, se odločita za plesni tečaj. Koliko zgodaj pred poroko, pa je odvisno od vajinega obstoječega plesnega znanja, od tega koliko se želita naučiti in kako hitro se učita. Če se imata za plesalca s povprečnim znanjem in si želita naučiti zgolj nekaj korakov, bo za vaju zadostovalo okoli 5 ali 6 ur zasebnih vaj.  To pomeni da bosta z vajami, če bosta vadila po eno uro na teden,  začela približno dva meseca pred poroko. Če pa bi resnično rada pokazala svatom kdo je na plesišču glavni, torej če bi se rada naučila več, začnita z vajami šest mesecev pred poročnim dnem. Ceneje bo, če se bosta na začetku vaj udeleževala v skupini, ko pa bosta bolje vedela, katere plese bi se rada odlično naučila, pa se odločita za zasebne ure.

Da se bosta lažje odločila kateri ples se pravzaprav velja najbolje naučiti, se osredotočita na pesem, ki jo bosta izbrala za otvoritveni ples. Izberita pesem, ki vama nekaj pomeni, potem pa vama bo naprej učitelj plesa svetoval kateri plesi so za to pesem najbolj primerni. Lahko bi se zgodilo da vama je zelo všeč pesem na katero se bolj stežka pleše, vendar vama bo dober plesni učitelj zagotovo znal svetovati tudi v tem primeru.

 

Get the Flash Player to see this player.

popust na poroke

Pri naročilu fotografiranja in snemanja poroke v kompletu vam nudimo do 15% popusta na celotno storitev.

Pomembno - VašFoto

digitalni_studio digilab spletna_trgovina zasebna_galerija

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran